NAZAJ NA CSOD.SIZAČETNA STRAN

PROGRAMI

Objavljeno 27. 03. 2024

Vabimo vas k prijavi na usposabljanje "Učenje z vesoljem"

Dragi učitelji in učiteljice osnovnih in srednjih šol,

vabimo vas, da se udeležite strokovnega usposabljanja »Učenje z vesoljem«, kjer se privlačnost tem, povezanih z vesoljem, uporablja za razvoj znanj in veščin pri učencih in dijakih ter za ozaveščanje o koristih, ki jih vesoljske aplikacije prinašajo na Zemlji. Glavni poudarek ni na vesolju kot predmetu učenja, ampak vesolje kot učni poligon (raziskovanje vesolja, opazovanje Zemlje, vesoljske tehnologije).

Udeleženci strokovnega usposabljanja »Učenje z vesoljem«, se boste naučili uporabljati inovativni pedagoški pristop, ki je namenjen pripravi, izvedbi, testiranju in evalvaciji privlačnih izobraževalnih dejavnosti na podlagi mednarodno razvitih ESA/ESERO učnih vsebin.

Prvi sklop usposabljanj v tem šolskem letu na temo Opazovanje Zemlje, robotika, astrogeologija in sprektroskopija bo 5. 4. 2024 v CŠOD Vojsko s ponovitvijo 17. 5. 2024. Usposabljanje je primerno za učitelje učencev in dijakov od 13 do 19 let. Več informacij v vabilu s programom prve izvedbe: Učenje z vesoljem - Opazovanje zemlje, robotika, astrogeologija in spektroskopija - 5. 4. ali 17. 5. 2024

V tem šolskem letu načrtujemo še več usposabljanj na temo Učenja z vesoljem, in sicer na CŠOD Medved in CŠOD Gorenje. Več informacij o vseh usposabljanjih v tem šolskem letu: Vabilo - Strokovno usposabljanje UČENJE Z VESOLJEM

Veselimo se vaše udeležbe in vas lepo pozdravljamo!

Ekipa ESERO Slovenija

Vam je članek všeč?
Delite ga:

PROJEKT SOFINANCIRAJO

Projekt sofinancirajo Evropska vesoljska agencija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.