NAZAJ NA CSOD.SIZAČETNA STRAN

PROGRAMI

O PROGRAMU LUNARNI HABITAT

LUNARNI HABITAT – Moon Camp je izobraževalni projekt, ki ga izvajata Evropska vesoljska agencija (ESA) in Airbus Foundation v sodelovanju s podjetjem Autodesk. Z inovativnimi učnimi pristopi navdihne, motivira, izziva učence in dijake, da oblikujejo in ustvarijo vesoljski habitat na Luni, Marsu ali kjerkoli v Sončnem sistemu.

Da bi astronavti v prihodnosti lahko dolgo ostali na Luni (ali kje druge v Osončju), je treba razviti nove infrastrukture za premagovanje ključnih izzivov. Ti vključujejo zaščito pred sevanjem in meteoriti, proizvodnjo energije, pridobivanje in recikliranje vode, pridelavo hrane in še več. Učenci lahko izvedejo znanstveni eksperiment, uporabijo praktični pristop, 3D oblikovanje in 3D tiskanje, virtualno in/ali prirejeno realnost, in več. Ekipe morajo svoje projekte prilagoditi razmeram in pogojem izbranega okolja, razmisliti o uporabi lokalnih surovin in nasploh imeti v mislih trajnost. ESA in ESERO pisarna bo v ta namen pripravila učna gradiva za spoznavanje tujih okolij in pogojev za življenje v vesolju.

Prijave: odprte od 21. septembra 2023 do 25. aprila 2024.

Starost: učenci do 19. leta starosti

Izobraževanja: informativna nacionalna (spletna) delavnica, 29. novembra 2023. Zaželena je prijava (dobrodošli učitelji in učenci).

Nagrade: Vse sodelujoče ekipe prejmejo digitalni certifikat in vabilo na mednarodni virtualni zaključni dogodek predvidoma maja ter nacionalni zaključni dogodek v Sloveniji10. maja 2024!

DODATNE INFORMACIJE:

V primeru vprašanj obiščite spletno stran https://mooncampchallenge.org/sl/ ali pišite na aleksandra.krumpak@csod.si ali monika@center-noordung.si.

GRADIVA:

Socialna omrežja projekta

PROJEKT SOFINANCIRAJO

Projekt sofinancirajo Evropska vesoljska agencija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.