NAZAJ NA CSOD.SIZAČETNA STRAN

PROGRAMI

O PROGRAMU MISIJA X

V projektu Misija X: treniraj kot astronavt se učenci naučijo ključnih elementov za ohranjanje kondicije in zdravja tako v vesolju kot na Zemlji. Temelj projekta, ki so ga razvili vesoljski znanstveniki in strokovnjaki za fitnes, je navdušenje nad raziskovanjem vesolja, ki učence navdihne za učenje o znanosti, prehrani, vadbi in vesolju. Projekt je mogoče izvajati znotraj učnega načrta, v obliki športnega dne ali projektnega tedna, lahko se ga vključi v domače naloge ali krožke.

V celoletnem izzivu “Sprehod do Lune-Walk to the Moon” lahko ekipe po vsem svetu izvajajo aktivnosti Misije X. Posamezna ekipa mora opraviti aktivnosti in rezultate oddati na spletu. Ti se nato pretvorijo v korake. Koraki, ki jih predložijo vse sodelujoče ekipe, pomagajo maskotama Misije X, Luni in Leu, prehoditi 384.400 km – razdaljo od Zemlje do Lune.

Prijave: odprte od 20. septembra 2023 do 31. maja 2024.

Starost: učenci do 14. leta starosti

Izobraževanja: informativna nacionalna (spletna) delavnica, 6. decembra 2023. Zaželena je prijava (dobrodošli učitelji in učenci).

Nagrade: Vse sodelujoče ekipe prejmejo digitalni certifikat in vabilo na nacionalni zaključni dogodek v Sloveniji 10. maja 2024!

DODATNE INFORMACIJE:

V primeru vprašanj obiščite spletno stran https://trainlikeanastronaut.org ali pišite na aleksandra.krumpak@csod.si ali monika@center-noordung.si.

GRADIVA:

Socialna omrežja projekta

PROJEKT SOFINANCIRAJO

Projekt sofinancirajo Evropska vesoljska agencija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.