PROGRAMI

Objavljeno 13. 12. 2023

Povezava v živo z Mednarodno vesoljsko postajo

Dogodek v Centru Noordung 4. 1. 2023.

V ponedeljek, 4. decembra, smo ESERO Slovenija pripravili poseben dogodek v Centru Noordung - Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga. Z učenci OŠ Vitanje in dijaki ŠC Ptuj v Centru Noordung smo se priključili v živo povezavo na  Mednarodno vesoljsko postajo, kjer so se naši kolegi z Danske, Finske, Švedske in Norveške pogovarjali z astronavtom Andreasom Mogensenom, ki vodi trenutno misijo. 🛰️

Pred tem smo učence postavili pred izziv - skozi delavnico Lunarna baza so se preizkusili v oblikovanju in ustvarjanju habitata v povsem drugačnih pogojih kot doma na Zemlji. Njihove ideje so bile naravnost osupljive in inovativne, poleg tega pa so imeli še priložnost virtualnega sprehoda po Mednarodni vesoljski postaji!

Pogovor z astronavtom nas je popeljal v neizmerne globine vesolja, medtem ko smo v delavnici ustvarjali realen korak k bodoči prisotnosti na Luni!

Oglejte si tudi posnetek utrinkov z dogodka.

Vam je članek všeč?
Delite ga:

PROJEKT SOFINANCIRAJO

Projekt sofinancirajo Evropska vesoljska agencija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.