PROGRAMI

Objavljeno 12. 10. 2023

Izobraževanje o ESERO šolskih projektih na ŠC Ptuj

V sodelovanju z ESERO Slovenija bo v torek, 24.10.2023, na Ptuju potekalo izobraževanje o vseh petih šolskih projektih ESA/ESERO.

V sodelovanju z ESERO Slovenija bo v torek, 24. 10. 2023, na Ptuju potekalo izobraževanje o vseh petih šolskih projektih ESA/ESERO.

Izobraževanje je odlična priložnost, da pridobite vpogled in se seznanite s projekti Cansat, Climate Detectives, Mission X, Mission Zero, SpaceLab in Moon Camp Challenge.

Datum: 24. 10. 2023
Čas: 8:00 - 16:00
Kraj: Šolski center Ptuj, Strojna šola. Volkmerjeva cesta 19, 2250 Ptuj
Program: Izobraževalni projekti ESA: Izboljšanje kompetenc učiteljev za inovativno učenje
Zbiranje prijav:
 KATIS

Na izobraževanju se bodo predstavili tudi strokovnjaki iz gospodarstva tesno povezani z vesoljsko industrijo. Delili bodo svoje izkušnje in znanje o sodelovanju z ESA ter razvoju tehnologij za vesoljske projekte (Dewesoft in Skylabs).

Vzporedno z izobraževanjem za učitelje, bodo dijaki sestavljali modele raket, ki jih bodo okoli 14.00 izstrelili na stadionu ob šoli.

Prosimo, da svojo udeležbo sporočite najkasneje do nedelje, 15. 10. 2023. Število mest je omejeno, zato priporočamo, da se čim prej prijavite.

Z veseljem pričakujemo vašo udeležbo na tem izjemno zanimivem, inovativnem in poučnem izobraževanju. Skupaj bomo raziskovali možnosti, kako vključiti dijake v navdihujoče projekte ESA in kako razvijati njihovo zanimanje za vesolje ter znanost.

 

Lepo vabljeni!

 

Kontakt:

Gregor Gojkošek, Šolski center Ptuj

gregor.gojkosek@scptuj.si

Vam je članek všeč?
Delite ga:

PROJEKT SOFINANCIRAJO

Projekt sofinancirajo Evropska vesoljska agencija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.